Work Spaces TRIENNALE DESIGN MUSEUM OFFICES
2009-2010
MILANO, ITALY

The Triennale Design Museum offices occupy a renovated portion of the yard behind the Impluvium of Palazzo dell’Arte where, on the occasion of a Triennale in the 1950s, a reinforced concrete staircase was built which still partly exists.

READ MORE

The Triennale Design Museum offices occupy a renovated portion of the yard behind the Impluvium of Palazzo dell’Arte where, on the occasion of a Triennale in the 1950s, a reinforced concrete staircase was built which still partly exists. Located today on the ground level of the stairwell are the bookshop storage spaces, whilst on the first floor the technical equipment was removed to make room for new work spaces. These are distributed on three levels within a small tower which, by means of a full-height glazed wall, faces a narrow terrrace also accessible from the exhibition rooms. The surfaces of the yard opposite it were clad with the traditional classic bare brick that distinguishes the whole of Muzio’s building.

PROJECT
aMDL Architetto Michele De Lucchi Srl - Michele De Lucchi

CONSULTANTS
Alessandro Pedron (executive project and direction of works); Gadola manutenzioni e servizi Srl (building contractor); Maurizio Milan (structural framework); Michele Santoro (technical installations)

SUPPLIERS
Arch Legno, Fantonigroup, Greenwood, Kristalia, iGuzzini

CLIENT
Triennale Design Museum

CHRONOLOGY
2009-2010 design; 2010 completion

AREA
230 m2

PHOTOGRAPHY
Mario Carrieri

SKETCHES
Michele De Lucchi