Work Spaces INTERIOR OF THE UNICREDIT OFFICES "MAGAZZINI GENERALI"
2014-2016
VERONA, ITALY

Following the appraisal and reorganisation of UniCredit’s financial services and administration activities in Verona the bank has relocated its entire workforce into two of the historical storage buildings.

READ MORE

Following the appraisal and reorganisation of UniCredit’s financial services and administration activities in Verona the bank has relocated its entire workforce into two of the historical storage buildings. It forms part of a major renovation of the Magazzini Generali di Verona that has been designed by architect Mario Botta. The project is also based on introducing the bank’s Smart Working philosophy which seeks to completely transform the way the workspaces and supporting activities are planned and used by over 800 staff. aMDL was selected to design a completely new office landscape that would provide a variety of settings for specific work activities. It is based on an innovative office furniture system whose full height components and integrated technologies create work ‘hives’ that can be open, semi open or closed using acoustic or translucent panels. A central court and linear atrium that connects the two buildings are used for internal and public events. The court includes an open auditorium and overlooking bow windows whose oak wood finishes create a friendly and humanistic spirit that promotes collaboration and interaction.

PROJECT
aMDL architetto Michele De Lucchi S.r.l. - Michele DeLucchi

PROJECT TEAM
Nicholas Bewick (project director), Francesco Garofoli, Vittorio Romano, Giorgio Traverso

CONSULTANTS
Serpelloni Spa (building contractor)

SUPPLIERS
Unifor (furnishings), Regent (lighting),  Kvadrat  (sound absorbing fabric)

CLIENT
Unicredit Businnes Integrated Solutions

AREA
12,178 m2

CHRONOLOGY
2014-2015 design; 2016 completion

PHOTOGRAPHY
Mario Carrieri