Leisure Spaces SHOWROOM CAVEAU
2010-2011
MILANO, ITALY

Made out of a renovated tailor’s workshop located in the basement of a 1960s Milan building, the Caveau is equipped both for “Produzione Privata” storage and as a versatile gallery for events and photographic sets.

READ MORE

Made out of a renovated tailor’s workshop located in the basement of a 1960s Milan building, the Caveau is equipped both for “Produzione Privata” storage and as a versatile gallery for events and photographic sets. The restoration frees the premises from the neon lights and infills that had previously served to hide tubes and systems. Floor-to-ceiling curtains run along the walls to create backdrops that conceal the ducts or to frame windows and pedestals. The parquet is in untreated oak and the shelves are in wood, as is the wall delimiting a small office within the nicely balanced environment. The bare tubes are either emphasized or disguised, in a dark grey shade toned with that of the ceiling.

PROJECT
aMDL architetto Michele De Lucchi Srl - Michele De Lucchi

PROJECT TEAM
Alberto Bianchi (project leader), Laiza Tonali

CONSULTANT
CON.IM (building contractor)

SUPPLIERS
Falegnameria Tiziani, Colombo, Tecsol (furnishings)

CLIENT
Hortus Srl

AREA
140 m2

CHRONOLOGY
2010-2011 design; 2011 completion

PHOTOGRAPHY
Santi Caleca