Cultural Spaces LA PASSEGGIATA FOR WORKPLACE 3.0
2015
SALONE DEL MOBILE, MILANO, ITALY

This is a new vision of the workplace, developed around the concept of walking.

READ MORE

This is a new vision of the workplace, developed around the concept of walking. Sedentary work is a condition of the past, whereas walking stimulates the mind and sparks creativeness. In this sense the route between the various areas is the most important feature of the office. “La Passeggiata” is a road composed of ascents and descents, running continuously around four areas dedicated to diverse aspects of office life. “Il Club” is an informal space inspired by the lounges of hotels and airports to encourage sociality. “Uomini Liberi” is devoted to individual and group work, containing miniature architectures designed both for working alone and for meeting colleagues. “Agorà” is a flexible platform offering a variety of configurations to host lectures, presentations, projections and exhibitions, entertainment and special events. In “I Laboratori” the creative process is concretised and ideas take material shape. Art, too, is a part of the workspace, and the whole area is scattered with sculptures. The greenery surrounding the route connects its users with nature. The office is thus a changeable, unconventional landscape and constant creator of novelties.

PROJECT
Michele De Lucchi

PROJECT TEAM
Nicholas Bewick (project director), Davide Angeli (project director), Federica Cevasco, Francesco Garofoli, Maddalena Molteni, with the contribution of Giovanna Latis
Mercedes Jaén Ruiz (graphic design)
Matteo Di Ciommo, Francesco Faccin (model)

CONSULTANTS
WAY (set buider); Marcello Chiarenza (artist)

SUPPLIERS
Arper, Artemide, Arte+Partners, Caimi Brevetti, Fantoni, Faram, La Edilegno, Unifor (partners); Ares, Artemide, FontanaArte, Luce Plan, Nemo, Oluce (light); Alias, Arkaia, Cassina, Gebruder Thonet Vienna, ICF, Interface, Magis, MP product company, Produzione Privata, Riva 1920, TechnoGym, Tecno (sponsors)

CLIENT
Federlegno ArredoEventi

AREA
1.600 m2

CHRONOLOGY
2014-2015 design; 2015 completion

PHOTOGRAPHY
Tom Vack

SKETCHES
Michele De Lucchi